A vitaminokon és ásványi anyagokon túl
Amikor mikrotápanyagokról beszélünk, rendszerint a 13 esszenciális vitaminra, valamint a különböző ásványi anyagokra gondolunk, azonban ezeken túl is vannak olyan egyéb tápanyagok, amelyekről érdemes szót ejteni a tápanyagpótlás vonatkozásában.
Az iható multivitamin előnyei
Aktuális blogposztunkban érdekes kísérletbe vágtunk, hiszen egy „vendégszerzőhöz” fordultunk segítségért. Egyfajta független szakértőként a mesterséges intelligenciát kértük meg arra, hogy foglalja össze egy iható kiszerelésű multivitamin előnyeit.
A C-vitamin és akinek köszönhetjük – Szent-Györgyi Albert
A C-vitamin (avagy L-aszkorbinsav) napjainkra az egészséges immunrendszer szinonimájává vált, sokak számára a vitaminpótlás alfája és omegája. Ha kicsit túlzó is a meghatározás, bizonyára van alapja, hiszen egy számos jótékony hatással rendelkező hatóanyagról beszélünk. Hazánkban népszerűségét talán még tovább növeli az a tény, hogy felfedezése egy magyar kutató, Szent-Györgyi Albert nevéhez fűződik. Így még mielőtt rátérnénk magára a C-vitaminra, ejtsünk pár szót annak felfedezőjéről is, hiszen Szent-Györgyi életéről sok mindent el lehet mondani, de azt, hogy unalmas lett volna, semmiképp.
5 természetes vitaminforrás, amit ne hagyj ki az étrendedből
A mikrotápanyagok jelentőségéről és típusairól már írtunk bővebben, ezúttal pedig 5 olyan élelmiszert ajánlunk a figyelmedbe, amik segítségedre lehetnek a mindennapi vitaminpótlás során.
Legutóbbi bejegyzések